Zin & Zen extra

Hoera, zwanger? Jij mag weer komen!

31 May 2020

Gelukkig mag ik vanaf 1 juni weer zwangerschapsyoga geven in groepsverband.

Natuurlijk houd ik me aan alle RIVM-richtlijnen.

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten.

Een goede voorbereiding op de bevalling is waardevol.

Marijke Haen

Ruimte voor Beweging

 

Zwanger in corona tijd

21 Apr 2020

Je bent zwanger.

Je wilt je natuurlijk goed voorbereiden op de bevalling. Graag ook bij iemand die professioneel je daarbij kan helpen en vergoed wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen.

In groepsverband gaat dat niet in deze tijd. Maar ...ik kan je wel in privélessen voorbereiden.

1 op 1 alles, alles precies volgens de RIVM-richtlijnen in mijn normale grote lesruimte in de Oranjestraat 30 in Uden.

Je begint met privélessen en zodra het weer mag of kan, ga je deel uitmaken van een groep.

Het kost je niets meer dan een normale groepsles.

Ik vind het gewoon belangrijk dat jij een goede voorbereiding hebt, maar ook genieten kunt van je kind in deze tijd, zodat je vol vertrouwen je bevalling tegemoet kunt zien. Lijkt het je wat?

Wil je er meer van weten?

Neem contact op met Marijke Haen, www.ruimtevoorbeweging.nl, mail (marijkehaen@planet.nl) of bel me (0413-245480).

Online LIVE Qigongmeditaties 2 x week | 20-30 minuten (GRATIS)

15 Mar 2020

SPECIAAL IN DEZE MAANDEN VAN SOCIALE ISOLATIE

Elke dinsdag en donderdag kunt je meedoen met de LIVE meditaties welke door Emy worden begeleid. Daarmee creëer je een rustpunt in de hectiek van de dag. Je lichaam & geest worden er blij van, ze zullen je belonen. 

De ervaring leert dat op deze manier van een korte meditatie volgen en wellicht op het laatste moment - vlak voor aanvang - toch nog even naar je kamer kunt lopen en af te stemmen met ZOOM op de meditatie. Een uitstekende manier om op afstand mee te doen en te verbinden en dat gaat makkelijker dan je denkt. 

     DINSDAG 19.00 UUR

     DONDERDAG 20.00 UUR

Je kunt ook familieleden of vrienden uitnodigen om mee te doen, iedereen is welkom; hoe meer zielen hoe meer energie/Qi. Je deelt dan gewoon de link die jij ontvangt!

Chi Neng Qigong bewustwordingsweekend

Stel je voor: je verblijft een weekend in de rust van het dorpje Horssen te Gelderland. Daar staat een oude kerk met aangrenzend de voormalige pastorie. In de kerk doen we de Chi Neng Qigong bewegingen. We nuttigen onze maaltijden en slapen in de oude pastorie. Samen met een groep gelijkgestemden ga je volledig gefocust aan de slag met het ontwikkelen van je bewustzijn.

Wie een kerk binnenstapt wordt even opgetild boven zijn normale dagelijkse bestaan. De voormalige pastorie is omgebouwd tot een sfeervol gastenverblijf, met alle comfort. Een grote tuin met labyrint, en aangrenzende boomgaard, maken de omgeving compleet als ideale bewustwordingsplek. Deze plek staat in het teken van onthaasten en ontstressen. De horloges gaan af en de smartphones worden opgeborgen. Even niets moeten, 'ME-MYSELF-AND- I, trainen en verwend worden met lekkere maaltijden… 

Met Chi Neng Qigong breng je je lichaam & geest in beweging, zink je in je lichaam en ontdek je wat daar allemaal te voelen is. Je voelt waar je energie stroomt én waar die blokkeert. En je gaat praktisch aan de slag met oefeningen om je blokkades los te maken.

Ashtanga primary series

14 Feb 2020

Zaterdagochtend om de week
Van 10.00-11.15 uur bij Zin & Zen

Vanaf 15 februari start er een nieuwe yogales op zaterdagochtend: de Ashtanga primary series.

Wat is het?
De Ashtanga primary series is een vaste reeks houdingen die in een vloeiende beweging in elkaar overgaan. Het is steeds dezelfde serie, die je op den duur goed leert kennen. Dit zorgt ervoor dat je je aandacht geheel bij jezelf kunt houden en bijna als in trance gaat bewegen.

Ashtanga vloeit, stroomt en ademt! Volgens de grondlegger Pattabhi Jois: hoe meer je zweet, hoe meer je lichaam wordt gezuiverd. Wees voorbereid dus :)

Deze les is goed om je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te verbeteren en een perfecte aanvulling op de Hatha yogalessen. En iedereen kan meedoen!

Docente
De Ashtanga les wordt verzorgt door Dilara. Ze heeft de Ashtanga opleiding voltooid in India en is vol enthousiasme om dit met jullie te kunnen delen.

Kosten
Losse les €8
Strippenkaart 5 lessen €35
Strippenkaart 10 lessen €60

Je aanmelding is pas definitief na betaling.

Geplande data:
Start 15 februari en vervolgens om de week les.

Dus...
15 februari
29 februari
7 maart
21 maart etc.

Aanmelden via dilaraayan@outlook.com of via whatsapp 06-44522498 of via de onderstaande knop. Ze stuurt vervolgens een tikkie voor de betaling.

8 weekse Mindfulness training

02 Mar 2020

In deze achtweekse mindfulness training leer je door middel van oosterse meditatietechnieken die gecombineerd zijn met westerse onderdelen uit de psychologie, om beter om te gaan met de druk of stress die je ervaart.

Je leert afstand te nemen van piekergedachten en ervaringen die je als niet prettig ervaart. Je kunt je beter ontspannen, beter je eigen grenzen bewaken,meer genieten en je ervaart een gevoel van ruimte. De geest wordt rustiger. Je leert anders omgaan met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn.

Zelf ben ik van mening dat iedereen baat heeft bij het volgen van een mindfulness training. Het kan je leven enorm verrijken!

 

Startdatum

De lesdagen zijn op woensdagen van 9.00-11.30 uur.

Start 3 maart 2020.


Kijk voor meer info op www.mariekevogels.com/mindfulness

Advanced asana workshops

15 Feb 2020

In 2020 duiken we nog meer de verdieping in tijdens de advanced asana workshops op zondagochtend.

Tijdens de deze workshops gaan we intensief aan de slag. We werken toe naar meer complexe houdingen, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van stabiliteit in hoofdstand, handbalans houdingen, achteroverstrekkingen en intensieve flexibiliteitstraining voor schouders en heupen. Ik verwacht dat je bekend bent met de basishoudingen, verder werkt ook hier op zijn / haar eigen niveau.

Deze les is voor leden en niet-leden toegankelijk en duurt 2 uur. De kosten zijn €15 pp. Minimaal 5 aanmeldingen. Je aanmelding is pas definitief na betaling.

Geplande data:
Zondag 16 februari
Zondag 22 maart
Zondag 5 april
Zondag 17 mei

'Qigong & Stilte' - 1 x maand op 'n zondagochtend door Emy Kremers

10 Oct 2020

Op zondagmorgen, jij en je aandacht diep naar binnengericht. De Qigong oefeningen laten de Qi haar werk doen en je leert te luisteren naar je binnenste. We maken zachte bewegingen, mediteren en zijn stil, slecht 3 uur per maand. Gun jezelf dit maandelijkse cadeau en voedt je lichaam met jouw aandacht en breng je bewustzijn naar elke cel zodat jouw lichaam jou kan belonen voor deze aandacht. Hoe dat werkt? Dat ga je vanzelf ontdekken!

Data t/m december 2020                                                                    

zondag 11 oktober

zondag 08 november

zondag 13 december

Kosten    : € 29,50 / les                                      

Tijd         : 09.00 - 12.00 uur

Wil je meedoen? Stuur dan een mail om je aan te melden naar emy@chinenguden.nl 

3-daagse Kookleergang Vijf-elementen voeding

24 Jun 2020

Leer je helend koken met de Vijf-Elementen voedingsleer!

 

Eten is de brandstof voor jouw lichaam, het geeft je levensenergie en wat je eet zegt iets over jouw levensenergie. Maar kan jouw verteringsvuur het wel verteren én de energie uit de voeding halen die jij tot je neemt? Waarom is koken met de vijf smaken en kiezen uit de thermisch werkende ingrediënten raadzaam en wat hebben de seizoenen, onze psyche, de natuur en onze ‘eigen natuur’ daarmee te maken?

Finessprogramma voor de spijsvertering

= Je kunt elke maand instromen =

 

Dit bewustzijnsprogramma gaat niet over een dieet maar over jouw eetgedrag wat we samen gaan bekijken vanuit verschillende perspectieven.

 

Zoals we duurzaam om dienen te gaan met de aarde zo dienen we ook zuinig met ons lichaam om te gaan. 

"Besteed tijd aan je gezondheid anders dien je straks tijd te besteden aan je slijtage of ziekte"

 

Je hebt al veel geprobeerd maar tot nu tot heeft nog geen enkele methode/dieet jou verder geholpen op het gebied van jouw voedingspatroon op de langere termijn en is ook blijvend. De oorzaak ligt in het feit dat je je voeding tijdelijk aanpast en je gedrag hetzelfde blijft. Met dit programma ga je bewust onderzoeken wat je eet, maar vooral waarom, op welke wijze én op welke tijdstippen. We gaan samen onderzoeken hoe het gesteld is met jou verteringssysteem. Je gaat begrijpen en integreren van het geleerde uit de hand-out die je elke week ontvangt. De vijf-elementenvoedingsleer is daarvan een onderdeel. Tevens heb je elke week contactmomenten waarin je intensief wordt gecoacht. Dit programma geeft je tools om ermee thuis aan de slag te gaan zodat je ernaar gaat leven en dat gaat je veranderen.  

6-daagse Chi Neng Qigongreis naar Andalusië

30 Sep 2020

Donderdag 1 oktober t/m dinsdag 6 oktober 2020 

Deze zesdaagse reis staat in het teken van Chi Neng Qigong (CNQ) en jouw bewustzijn; 'Me-Time-For-You'

De prachtige natuur en de omgeving van het Spaanse Andalusië zullen zorgen voor een extra dimensie. Een ideale combinatie van ontspannen, persoonlijke ontwikkeling en genieten op het fijne en prachtige landgoed 'Cortijo San Jose' waar de eigenaren Kells & Celi ons ontvangen in hun paradijsje. 

Please reload