• Zin & Zen

Toeval of synchroniciteit?

Heb je dat ook weleens, dat er iets gebeurt en je weet: dit kan geen toeval zijn!

Dat klopt. Dit is synchroniciteit. Iets houdt je bezig of je hebt een wens en er komen allerlei mensen of signalen op je pad, die hier “ogenschijnlijk” niets mee te maken hebben. Herken je dit?


Als ik overweeg om pianoles te nemen omdat dit al jaren op mijn verlanglijstje staat, stuurt m’n zoon “out of the blue” een advertentie van een Ernst Kaps piano, die ter bruikleen wordt aangeboden. Hoezo kan hij dit weten?


In 1999, ik herinner me dit zo goed omdat het zo’n indruk op me maakte, zocht ik iets om rust in mijn drukke hoofd te krijgen. Meditatie leek me wel wat. Bij de tandarts ligt een tijdschrift met de aankondiging van een seminar van Deepak Chopra over primordial sound meditation (oerklank meditatie). Voor mij is de prijs te hoog en ik besluit niet te gaan. Twee dagen later lees ik in een damesblad een interview met Patty Harpenau, die een cursus………je-raadt-het-al……..geeft in Diemen. Dit is het begin van mijn bewuste ontdekkingsreis in meditatie- en yogaland.


Vandaag nog glimlach ik als ik aan het telefoontje denk van Marjon, die een afspraak wil maken bij Zin & Zen om te vertellen over haar workshop “mindful kleden”. Wat zij niet weet, is dat ik de laatste tijd worstel met welke kleding en kleuren goed bij mij passen. Ik kan wel advies gebruiken over bewust kopen waar ik me lekker in voel en wegdoen, waar ik niet meer vrolijk van word.


Een cadeautje van het universum.

Synchroniciteit kan ontstaan wanneer het stil is in jezelf en je de stem van je ziel kunt horen. Je innerlijke stem vertelt je wat je ten diepste wilt. Als je je wens dan het universum in stuurt, laat je het los en geef je het de tijd om werkelijkheid te worden in je dagelijkse leven. Hoe vaker je je afstemt op je innerlijke stem, hoe duidelijker je je verlangen kenbaar maakt.

Diepgaande methodes voor mij om in die stilte te komen zijn het herhalen van mantra’s en beoefenen van de Yoga Nidra ontspanning.


Synchroniciteit is een verrassing van het universum voor jou. Gebeurtenissen, die je meemaakt lijken uiterst onwaarschijnlijk en toch vinden ze plaats. Zoals je leest, heb ik het regelmatig mogen ervaren. Synchroniciteit heeft mij positieve veranderingen en inzichten gebracht. Ik wens jou dit ook van harte toe.


Anneke Fontein

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven